Над 40 автомобила ще участват в трабант събора в Лозница

13:40, 22 май 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 40 автомобила ще участват в Тринадесетия национален трабант събор в Лозница. Съборът се провежда всяка година под егидата на кмета на града Айхан Хашимов, по повод 24 май – Денят на славянската писменост и култура, считано за официален празник на возилата от марка ‘Трабант”.   Това съобщиха организаторите от общината и  новоучредения Национален Клуб „Трабант“ –Лозница, който е наследник на регионалния клуб „Трабант“, регистриран в същия град преди повече от десет години.  В клуба членуват над тридесет трабанта, някои от които са ветерани от самото основаване.

Мероприятието тази година ще протече в два дни, информира председателят на Национален Клуб Трабант - Ангел Пеев .  Първия ден, 23 май,  между 12,00 и 14,00 ч.  участниците ще бъдат посрещнати на паркинга на магазин „Технополис“ в Разград. От 14 до 16 часа участниците ще представят на разградските граждани и публика своите коли с дефиле по централните улици на града. В 16,00 ч. колоната от трабанти потегля към спа комплекс „Островче“, където ще бъдат настанени участниците.

На 24 май в 10 часа автомобилите ще бъдат разположени на площада в центъра на Лозница, където всъщност ще бъде положено началото на Тринадесетия национален трабант събор. Очаква се участие да вземат множество привърженици на марката Трабант, членове и бъдещи такива на клуба от цялата страна – София, Козлодуй, Ботевград, Плевен, Стара Загора, Търговище, Разград, Исперих, Силистра, Русе, Каварна, Добрич, Варна и други. След това всички ще се отправят в колона из улиците на града, а от там до центъра на Лозница, където ще се състои събитето.

В  програмата на предстоящото мероприятие са предвидени допълнително доста атрактивни и занимателни игри, свързани с немските возила. Ще бъдат раздадени награди  в две  категории мъже – жени и специална награда „Купа на кмета“, която ще бъде връчена от кмета на Лозница Айхан Хашимов. Наградите са символични, но въпреки това те са достатъчно признание и мотивация за участниците в състезанията, отбелязват организаторите. Предвиждат се грамоти и плакети за всички участници, като свидетелство за присъствие в събитието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама