Мая Манолова: Жалба в КС за Изборния кодекс сега е удар в празното пространство

14:35, 22 май 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жалба в Конституционния съд (КС) за Изборния кодекс сега е удар в празното пространство, заяви пред БНР омбудсманът Мая Манолова. Тя обясни, че ако промените в ИК се атакуватсега в съда, то те ще засегнат действащите в момента текстове за гласуване само в дипломатическите и консулските представителства. Докато се произнесе съдът пък от мнозинството вече обявиха, че ще пишат нови текстове

" Тоест, ако в момента се атакуват текстове от Изборния кодекс до момента на разглеждането на жалбата от Конституционния съд тези текстове вече няма да бъдат актуални, което прави една жалба в настоящия момент „удар в празното пространство”, обясни омбудсманът.

 „Много е трудно в момента да се коментира в аванс кога, какво и дали изобщо ще бъде внесено и обсъждано предложение за промяна в изборните правила. Абсурден е този начин за правене на закон, при който анонс за това, че законът ще бъде променян се прави още преди да е приключила законодателната процедура реално”, отбеляза тя.

Според Манолова една трета от българските деца в последните десет години са се родили зад граница. . „Искаме ли да привлечем тези хора обратно в България, да има дадем знак, че имаме нужда от тях или да им кажем трайно стойте там, където сте?”, попита тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама