Тираджия разкри канал за трафик на хероин през ГКПП-Кулата

16:18, 22 май 16 25 509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уличени за съучастие в канал за трафик на дрога отърваха килията. Петричаните Павлин Ангелов и Емил Станчев излизат на свобода с парична гаранция по 5000 лева.

Двамата мъже бяха привлечени като обвиняеми от благоевградската прокуратура за подготвен трафик на половин килограм хероин от България до Гърция. 

Дрогата, която е високо качество, те предали на международния шофьор Христо Панковски. Срещу 300 евро пратката трябвало да се транспортира в Солун. Престъпната схема бе разбита от антимафиотите в началото на ноември миналата година.

Тираджията Панковски, който е от село Първомай, бе задържан на ГКПП-Кулата. Тогава в тайник в камиона антимафиотите откриха пресования хероин.

По време на разпитите в хода на досъдебното производство шофьорът признал, че е получил торбата с първокачествения хероин именно от петричаните Емил Станчев и Павлин Ангелов.

Окръжните магистрати в Благоевград не счетоха за нужно да задържат двамата в ареста и ги пуснаха под парична гаранция. Очаква се прокуратурата да обжалва определението пред Софийски апелативен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама