Делегация от Международния фестивал „Приятелство без граници” гостува на Сливенска община

16:21, 22 май 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Среща с ръководители и представители на състави, участници в 20-тото издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”, проведе кметът Кметът Стефан Радев. Срещата е традиционна и се провежда всяка година в рамките на фестивала. На нея присъства и заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова, която е председател на Организационния комитет на събитието.

Кметът приветства гостите в сградата на общината, пожела им успех, приятни изживявания и много нови приятелства по време на престоя им във фестивалните дни. Той отбеляза, че Сливен е първият индустриален град, с богата хилядолетна история, която ни отвежда към времето на траки, римляни, славяни. “Надявам се да имате възможност да опознаете нашия красив град и да разказвате за него на Вашите сънародници! Поздравявам всички Вас, които съхранявате и предавате традициите на страната си!“, каза още Радев.

По време на срещата гости и домакини си размениха подаръци.

Община Сливен награди и 8 – годишният Калоян Хаджистойчев – носител на специалната награда от Световен конкурс за детска рисунка, организиран от УНИЦЕФ  и Община Камено. Рисунката на Калоян е вдъхновена и посветена на фестивала „Приятелство без граници”.

Официалното откриване на фестивала е тази вечер на площад “Хаджи Димитър“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама