ДСБ да преглътне егото си и РБ да издигнем общ кандидат за президент, призова Танев

16:49, 22 май 16 / Политика 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За да стигне Реформаторският блок до единен кандидат за президент, трябва ръководството на ДСБ да преглътне своето его. Те очевидно не могат да посочат правилния път и тласкат блока към ненужни скандали и хаос, но в коалицията ни има достатъчно разум. Надявам се да си признаят грешката.

Това обяви зам.-председателят на „Движение България на гражданите“ Димитър Танев в интервю за БНР.

Ходът на ДСБ да издигнат Плевнелиев за втори мандат, последван от отказа му и призивът на Кънев към ГЕРБ за издигане на общ кандидат за президент е голяма политическа грешка и бил тежък политически гаф, който ще остане в учебниците.

Според него ДСБ са минирали възможността на Плевнелиев да е кандидатира в дясно, след което са направили опит да замажат гафа си, а с това увеличили грешката си още повече.

Танев добави, че това не са решения на Реформаторския блок, а на на върхушката на ДСБ, като те дори не са обсъдени на политически формат в партията им.

„Ние сме за единна кандидатура на дясно-центристкото мнозинство, която да даде ясен отговор на случващото се в ляво и да очертаем ясния евроатлантически курс на държавата. Да стигнем до такъв би било най-добре за държавата. На следващия Изпълнителен съвет на блока ще се излъчи контактна група за разговори с партньорите за дясно-центристка номинация“, каза също Танев.

По думите му това не изключва и вариант за собствен кандидат на реформаторите, за което има още време. Танев подчерта, че евроатлантическият курс на президента е основен критерий за номинацията, защото не трябва да се подценява опасността  за малка страна като България на фона на геополитическите събития.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама