Атлетите на Сливен и Варна с Купи и чекове на стадион "Хаджи Димитър" /снимки/

17:40, 22 май 16 / Спорт 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представителите на Сливен при девойките и на Варна при юношите спечелиха титлите в отборното класиране на 32-те финални състезания по лека атлетика от Ученически игри’16 за 8-10 клас. Втори места заеха съответно тимовете на Бургас при девойките и на Видин  при юношите. Бронзовите медали спечелиха отборите на Сливен в мъжкото и на Варна в дамското направление.

Домакините от Сливен бяха представени и в двете групи от ПМГ „Добри Чинтулов” с ръководители Николай Бъчваров и Цветан Иванов.

Над 200 състезатели от 20 отбора от страната участваха във финалите в Сливен. На стадион "Хаджи Димитър" в групата на юношите се състезаваха тимовете на Разград, София, Видин, Габрово, Казанлък, Варна, Пазарджик, Бургас, Костенец и Сливен.

При девойките участваха представителите на София, Харманли, Бургас,  Видин,  Разград, Самоков, Пловдив,Плевен, Варна и Сливен.

В индивидуалното класиране победителите по дисциплини:

100 м - Емилия Върбанова от Бургас с 12.28 сек и Адалберт Бонев от Видин с 10.88 сек.

200 м – Емилия Върбанова от Бургас с 25.38 сек и Иво Песев от Варна с  22.53 сек.

400 м –Костантина Борисова от Разград с 58.87 сек и Димитър Балев от Варна с 51.05 сек.

800 м – Стефан Йорданов – Видин  с 2.04.67 мин.

скок на дължина -  Вероника Драганова от Варна с 5.17 метра и Димитър Атанасов - Сливен с 6.81 метра

скок на височина – Катрин Георгиева - София със 155 см и Алекс Николов – Русе със 180 см.

тласкане на гюле – Силвия Колева от Сливен с 12.06 метра и Атанас Атанасов от Сливен с  16.05 метра

щафета 4х100 метра - първо място за отбора на Сливен при девойките  с 52.57 сек. и за състава на Пазарджик при юношите с 47.18 сек.

Проявата се организира от Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ) и се проведе с помощта на ОК „Спорт в училище’06”-Сливен и АСК Лека атлетика – Сливен.

Всички отбори получиха купи и медали до трето място, а отборните първенци Сливен и Варна заслужиха чекове от по 1 5000 лева от генералния спонсор на Ученическите игри – българска куриерска компания Спиди АД ”.

В индивидуалното класиране първите трима от всяка дисциплина се изкачиха на почетната стълбица, за да се зарадват на медали и грамоти.

Ръководителите на отборите изказаха благодарност към домакините за организацията на състезанието и условията за почивка през трите дни  в града под Сините камъни. Всички те изявиха желание и през следващата година Сливен да бъде домакин на финалите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама