Борисов: Имаме пари за джипове, но британските са хубав жест

18:22, 22 май 16 / Политика 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не, че нямаме пари, защото са събрани над 3 млрд. повече пари в бюджета. Това, че пращат техника, е голям морален жест. Това каза пред медиите в Малко Търново премиерът Бойко Борисов след проверката на оградното съоръжение на българо-турската граница. 

Борисов уточни, че общо дарените джипове от Великобритания са 40, като по думите му те току що са били свалени от въоръжение от английската армия и ще бъдат от полза на българските граничари.

"Подписаният договор с Турция за връщане на всички, които са преминали нелегално границата, осигури на България спокойствие", каза още премиерът и благодари на южната ни съседка за подкрепата и помощта.

Борисов изрази задоволство от изграденото до момента съоръжение по границата ни, като каза, че по-голямата част от него вече е построено. Наскоро правителството отпусна и допълно средства, за да бъде завършена оградата.

"С дружни усилия, с повече пари от приходните агенции, с помощта на армията огромна част от преградното съоръжение на българо-турската граница е изградено. До два месеца ще имаме 136 км. изградени на местата, където достъпът е най-лесен", написа в профила си във фейсбук премиерът. Той допълва в коментара си, че България пази границите на ЕС изключително успешно и това получава силен отзвук в Европа.

При проверката Борисов беше придружен от  вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министъра на отбраната Николай Ненчев, зам.-посланика на Великобритания у нас Сара Райли и депутата от ПФ Валери Сиемонов.

По думите на Симонов, оградата изглежда сигурна и изолира Европа от останали свят, като също изрази задоволство от постигнатото. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама