Оставиха в ареста пловдивския полицай, задържан след убийството на родителите му

18:23, 22 май 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският районен съд остави за постоянно в ареста Венцислав Караджов, който бе арестуван след убийството на  родителите му, открити застреляни в дома им в кв. "Хр. Смирненски"  във вторник вечерта, съобщава Радио Пловдив.  

Караджов обаче не е обвинен за извършването на това престъпление, а прокуратурата го задържа само по обвинение за  незаконно съхранение на огнестрелно оръжие, както и че е обучавал детето си  да стреля с пистолет.   

От районна прокуратура твърдят, че  Караджов е давал на 15-годишния си син да стреля с един от пистолетите му – „Глок-17”  в горите край село Дедево. Според обвинителите, при разпита детето е признало за поне десет такива случая, за което има и допълнителни свидетелски  показания. 

За това престъпление законът предвижда от 2 до 8 години затвор и глоба до 5 хил. лв.  

Съдът прецени, че ако Венцислав Караджов, който е служител от Икономическа полиция – Пловдив излезе на свобода, има опасност да се укрие или да извърши ново престъпление. Самият той категорично отрича обвиненията и ще обжалва  съдебното решение пред по-горната съдебна инстанция на 26 май. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама