Задължителен е диалогът между АБВ и БСП за президентските избори, според Калфин

19:36, 22 май 16 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Диалогът между АБВ, БСП и други леви центристки формации е задължителен. Това каза бившият социален министър Ивайло Калфин по bTV. По думите му има очакване в лявото нещо да стане.

"Ако това се случи и бъде издигнат общ кандидат за президент и той вероятно ще е човек извън тесните ръководства на двете партии", каза още той.

"Ако левицата се яви с двама кандидати на президентските избори, или повече, това ще бъде лошо решение", коментира Калфин. Той допълни, че преди да се назовават имена, трябва да се види кои политически сили биха работили заедно за единна кандидатура.

За отказът на Плевнелиев да се кандидатира отново за президент Калфин каза, че това действие му прави чест. "Г-н Плевнелиев си дава сметка, че е трудно избираем за втори мандат", каза още бившият социален министър от АБВ.

В отговор на въпрос, Ивайло Калфин каза, че не съжалява, че е станал министър във втория кабинет на ГЕРБ, но в началото е имал съмнение. "В политиката има правила и ще е смешно АБВ да не подкрепя правителството, а аз да съм министър", каза Калфин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама