Бившият шеф на Фонда за лечение на деца не знае какво е "сгафил", заяви адвокатът му

20:45, 22 май 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Александров не знае какво е сгафил. Според него той е изпълнявал това, което пише в правилника и каквото се е разбрал със здравното министерство. Това каза по BiT Диана Ангелова адвокат на бившия шеф на Фонда за лечение на деца Павел Александров, който беше задържан при спецакция на ГДБОП преди един месец.

"Не е нормално в 12.30 часа да сложат белезниците на Павел Александров без да бъде подписана заповедта за арест. Това е нарушение на закона", каза още адвокатката.

По думите на Ангелова заповедта за задържане е връчена чак в 18 часа на 20 април. Тя обясни, че това не е изключение и с позволението на прокуратурата тези нарушения вече са правило в действията на полицията.

"Те го задържат, водят го на претърсване и изземване, след това е разхождан из коридорите във Фонда и тогава му е връчена заповедта за задържане и за уволнение", обясни Ангелова и каза, че спокойно е можело задържаните при акцията работещи във Фонда да бъдат призовани и да дадат обяснение, а чак след това ако е необходимо да бъдат задържани.

Според адвокатът на Александров действията на ГДБОП и прокуратурата целят насочване на обществения интерес. Тя обясни също, че разрешенията за претърсване са взети началото на април, което показва двуседмичен срок, в който органите на реда "не са бързали" да предприемат действия. Ангелова допълни, че той дори все още не е викан на разпит.

Диана Ангелова каза още, че прокуратурата не е повдигнала обвинение на задържаното ръководство на Фонда за организирана престъпна група. Тя каза, че Александров и другите служители ще бъде съдени по обвинение за лица сговорили се да вършат множество престъпления в страната и чужбина.

Адвокатът на бившия шеф на Фонда за лечение на деца в чужбина обясни, че парите намерени при акцията в дома на Александров са на съпругата му, която е банкер. Колекцията от монети пък, намерени в сейф, са били събирани не само от Александрво, ами и от съпругата и синът й.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама