„Шумен 1929” изпусна победата срещу „Септември”

20:46, 22 май 16 / Спорт 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Шумен 1929” и „Септември” Тервел завършиха 0:0 в среща от последния за сезона кръг на В североизточната футболна група.

На стадион „П. Волов” и двата отбора можеха да вземат трите точки, но нито един футболист нямаше късмет пред гола. Шуменци могат да съжалавят, че изпуснаха победата, особено в края на мача, когато създадоха доста положения за гол.

Срещата започна с натиск на „Септември”. Опитните футболисти от Тервел успяваха да задържат повече топката и да отправят удари по посока на вратата на домакините. Шуменци от своя страна разчитаха на контраатаки и бързите си нападатели Симеон Димитров и Пол Отофе.

До средата на полувремето гостите от Тервел опитаха да затруднят състава на домакините, но ударите на нападателите не бяха точни или защитата на „Шумен 1929” се справяше със ситуацията.

В 28-ата минута домакините отговориха на натиска с поредната си конра, при коята Отофе бе изведен на стрелкова позиция, но вратарят на „Септември” Лазаров успя да го изпревари.

Лазаров се превърна в герой за своя отбор и в кря на първата част, когато домакините на три пъти можеха да отбележат гол.

В 42-ата минута „Шумен 1929” получи правото да изпълни пряк свободен удар. Зад топката застана Кирилов, който по перфектен начин прати топката в десния горен ъгъл на вратата на „Септември. Лазаров обаче показа невероятен рефлекс, рапъна се и изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар шуменци разиграха опката пред наказателното поле, а след това Отофе бе изведен сам на стрелва позиция, но отново Лазаров се намеси блестащо. Последва нов удар от далечно разстояние за шуменци. Топката тупна пред вратата на „Септември”, но защитник успя да я отклони и последва нов корнер, след който домакините не успяха да създадат положение за гол.

До края на полувремето Ангелов и Отофе изтърваха по още едно поожение за гол съответно за „Септември” и „Шумен”.

Още в първите секунди на второто полувреме гостите можеха да вкрата гол. Футболист на „Септември” бе оставен абсолютно сам пред вратата на домакините, но стреля нескопосано и не намери мрежата на шуменци.

Последва динамична игра от страна и н авата отбора, но отново нито един футболист не успя да стреля точно във вратата на противника.

В самия край на полуврмеето на два пъти Мерджан Мехмедов имаше шанс да отбележи и да донесе победата на „Шумен 1929”, но младият футболист не успя да се възползва от положенията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама