Бойко Борисов: Пазим европейските граници по шенгенски образец (снимки)

20:52, 22 май 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов, министрите на вътрешните работи Румяна Бъчварова и на отбраната Николай Ненчев, както и народният представител Валери Симеонов провериха доколко е надеждна оградата на границата ни с Турция. Те летяха с военен хеликоптер по протежението на съоръжението на българо-турската границата и инспектираха строежа в района на Малко Търново. Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

„Пазим европейските граници по шенгенски начин и образец”, коментира министър–председателят Борисов.  Премиерът благодари на британския премиер Дейвид Камерън за предоставените безвъзмездно 40 джипа "Ленд роувър". Въпреки че те са с десен волан и не са нови, най-вероятно ще са от полза за патрулирането в тежкия терен, където техниката се амортизира бързо. 

„В Брюксел ме попитаха чувствам ли подкрепата на Европа - по този начин подкрепата се вижда”, добави министър Румяна Бъчварова.

Според заместник-посланика на Великобритания Сара Райли дарението, което е пряк резултат от посещението на премиера Камерън в България през миналия декември, е израз на изключително доброто приятелство между двете страни и ще допринесе за повишаването на капацитета на българската гранична полиция.

Според оценката на депутата Валери Симеонов изграденото съоръжение изглежда внушително и сигурно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама