Добрич отива на големия финал на „Надиграй ме в училище“

21:40, 22 май 16 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Танцьорите от хореографската формация на СОУ  „Св. Кл. Охридски” в Добрич с ръководители Гергана Димитрова и Светлин Куцаров се класираха за Големия финал на танцовото риалити на Българската национална телевизия „Надиграй ме в училище“ на 19 юни. Тази вечер учениците от Добрич си извоюваха място на финала след като спечелиха танцовия двубой срещу възпитаниците на СОУ „Св. Кирил и Методий” – Пловдив.

Тимът на Добрич бе победител и след четирите кръга на състезанието. По регламент,  освен танцовите си умения момчетата и момичетата трябваше да представят пред публиката своя любима народна носия от една от седемте етнографски области.

Възпитаниците на СОУ „Св. Кл. Охридски” натрупаха солидна преднина още в първия кръг, когато заедно с конкурентите си от Пловдив трябваше да представят танц по избор.

В първия от четирите кръга на състезанието децата от Добрич те избраха да представят добруджански танц. Във втория участваха с любимо за региона хоро - Панделаш, а в третия – хоро от Пиринския край, което бе изтеглено в ефир.

Аплодисменти и овации от публиката предизвика четвъртият кръг – в него сцената принадлежи на хореографите-преподаватели, които по традиция се надиграват на няколко вида ръченица. Там Гергана Димитрова и Светлин Куцаров бяха без конкуренция.  

В подкрепа на учениците от Добрич бе семейство бивши възпитаници на СОУ „Св. Кл. Охридски” - певицата Кремена Димитрова и нейният съпруг Димитър Енчев, който е директор на учебния драматичен театър НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.

Журито и зрителите бяха единодушни в оценката си и танцьорите от СОУ „С. Кл. Охридски“ завършиха първи с резултат от 51,26 процента срещу 48.74 % за учениците от Пловдив

.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама