Кристиан Таков: Плевнелиев е "бялата врана" на българската политиката

22:06, 22 май 16 / Политика 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Плевнелиев е една "бяла врана" в българската политика. Той беше онзи, който си позволи да се възправи срещу политиката на правителството на Орешарски и Пеевски.Това каза преподавателят и доцент по право Кристиан Таков по BiT по повод отказа на Плевнелиев да се кандидатира за тори мандат.

"Решението на президента своевременно да заяви, че няма да участва в надпреварата е дълбоко почтена, защото то туря кръст на тези отвратителни, задкулисни, грозни, политически пазарлъци, които много от политическите партии желаеха да продължат твърде дълго и неограничео във времето", коментира Таков.

За ситуацията с един от постовете си във фейсбук относно случващото се около промените в Изборния кодекс Таков каза, че съжалява за това, че си е позволил да кълне някого. Написаното от него обиди Цветан Цветанов от ГЕРБ, който се оплака на президента Плевнелиев, тъй като Таков е част  от обществения му съвет. 

"Съжалявам, че си позволих да кълна някого. Не се чувствам виновен, когато назовавам нещата със собствените им имена", коментира преподавателят по право.

Таков обясни, че това, което го е вбесило не било конкретно Изборният кодекс. По думите му има много закони, които могат да вбесят юриста, който ги прилага. Той обаче коментира, че при промените в изборното законодателство е имало няколко победи над истерията и над здравия разум и вече никой не знае, нито иска да коментира, какви точно редакции са били направени от депутатите.

"Имаше пълно тържество на глупостта, като че ли безумието беше обхванало хора в Народното събрание, които направиха няколко огромни гряха срещу демокрацията и избирателните права на гражданите", заяви Таков.

Според Кристиан Таков в ГЕРБ няма само един център на власт и това ясно личи, когато премиерът Борисов обещае едно, а депутатите от ГЕРБ "понякога го следват, друг път не го следват, а трети път не го следват, но след строго смъмряне започват да се движат в неговата посока". За коалиционните партньори в управлението Таков каза, че и те се движат в различни посочки, а правителството сега е все по-малко предвидимо. Причината според него е, че партиите нямат ясни ценности.

"След като могат да заемат каквато си искат позиция, по какъвто си искат въпрос, по което си искат време и сутринта да твърдят, едно, по обяд друго, вечерта трето, през нощта да премислят и на сутринта да имат някаква четвърта позиция, това улеснява безкрайно много политическото търгашество. Това руши личния морал на политиците, които свикват, че политиката не е нещо принципно", коментира доц. Таков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама