Абитуриенти правят класна стая на открито в ПМГ

06:38, 23 май 16 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Абитуриенти от Природо-математическата гимназия „Нанчо Попович” в Шумен правят класна стая на открито в двора на училището. Инициативата вече е в ход, разказаха зрелостниците от 12 "Б" клас .

Възстановяването на външната класна стая, която не е обновявана от самото й създаване,  започнало с почистване на района. После младежите засадили цветя, опънали мрежа вместо покрив и използвали цветни чадъри като сенници.

Старите изпочупени пейки ще бъдат заменени с нови, а до тях ще бъдат подредени чинове, планират ентусиастите.

Отпред пък ще се сложи катедра, на която ще могат да застават преподавателите. Идеята е в класната стая под открито небе, учениците да провеждат часове, а в свободното си време пак да сядат там и да четат книги.

„Залесявайки, освежавайки и оборудвайки външната класна стая на училището, ние смятаме да превърнем това изоставено място във вдъхновяващо сегашните и бъдещи ученици съоръжение, в което да се провеждат учебни занятия.

Това ще помогне на възпитаниците на гимназията да не приемат училището само като задължение, а и като удоволствие, мечтаят с размах довчерашните гимназисти.

Парите, нужни за осъществяване на инициативата, абитуриентите събрали като включили каузата си в проекта „Дарявай, докато четеш” . 

Всеки регистрирал се в сайта www.chetidari.bg  ученик,  може да спечели своите кредити, като попълни успешно поне един тест по книга от съответната възрастова група. След това пък да ги насочи към една от публикуваните в сайта активни каузи, сред които е и тяхната, под мотото „Вдъхнови ме” .

Досега зрелостниците от ПМГ са събрали около 2 000 лв., кампанията продължава. Класната стая в двора на училището трябва да е готова до края на идния месец, планират младежите, които вече си взеха сбогом с училището, но направеното от тях ще остане за бъдещите гимназисти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама