Васил Найденов на сцена за майските дни на културата "Сливенски огньове"

07:29, 23 май 16 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На открита сцена на площад „Хаджи Димитър” тази вечер специален  гост в Сливен ще бъде Васил Найденов.Концертът започва от 20 часа. Участието на музикалната звезда е по случай майските дни на културата "Сливенски огньове".

Тази вечер на тържествен концерт, но в залата на НТС, ще бъде връчена наградата „Аргира Жечкова”. Отличени ще бъдат изявени дейци на образованието, науката и културата. Проявата е с начален час - 18.00. В концерта ще участва Симфоничен оркестър – Сливен. Солисти ще бъдат Мариана Панова – сопран и Ивайло Михайлов – тенор. Гост-диригент -  Диан Чобанов.

Наградата „Аргира Жечкова” се връчва  ежегодно в навечерието на 24 май. Носител на отличието тази година е учителят по български език и литература Веселина Симеонова.

В Средновековната крепост „Туида”  врати отваря „Творческа работилница”.  Тя включва „Училище по танц”, арт-работилници, исторически работилници и др., в които децата ще имат възможност да общуват и развиват своята креативност и стремеж към творчество и изобретателност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама