"Атака" избрали по-малкото зло със златния си пръст върху ветото

08:05, 23 май 16 / Политика 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Атака“ са избрали по-малкото зло, като гласували за отхвърлянето на ветото на Изборния кодекс. Това каза депутатът от „Атака“ Явор Нотев в сутрешния блок на бТВ.

По неговите думи депутатите от партията са били в пленарната зала при обсъждането и приемането на първоначалния вариант на промените в Изборния кодекс. Вижданията на „Атака“ обаче се различават и те не могат да достигнат до обсъждане, отбеляза той. Нотев подчерта, че съпартийците му са имали успешни идеи при представянето на текстовете, но те не са намерили отражение в редакцията на текстовете.

Депутатите отхвърлиха ветото на президента Росен Плевнелиев върху промените в Изборния кодекс. Решението беше взето с гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, БДЦ и "Атака".

Нотев коментира и решението на президента Росен Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат на предстоящите избори. Плевнелиев каза, че няма да излезе от политиката и времето ще покаже какъв проект готви, отбеляза той.

„Бивш президент много често казват, че няма. Той ще намери подходящата форма за изява“, каза депутатът. И допълни: „Не искам да гадая и да влизам в неговите решения, така както направиха тези, които издигнаха кандидатурата му и ускориха неговото изявление, че няма да участва“. Според него този ход на ДСБ е обмислен, но се е оказал компроментиращ срещу Плевнелиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама