В парламента не се прави политика за българите, а за определени партии, каза Корнелия Нинова

08:37, 23 май 16 / Политика 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В парламента не се прави политика и закони за българите, а за определени партии. Това не е продуктивно за България, няма смисъл да губим повече времето на държавата, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на „Нова“.

След като новото ръководство на БСП беше избрано, партията тръгва с 3 цели напред – да си върне избирателите, които е разочаровала, да направи национален план, различен от този на премиера Бойко Борисов, и да реализира този план като спечели изборите.

Тя припомни, че по времето на кабинета „Орешарски“ БСП е свършила много добра работа в социалната сфера, като е помогнала на 4 млн. хора, дори с малко. Издигането на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС е била грешката, която е провалила тогавашното правителство, категорична е тя.

„Не съм съгласна, че когато управлява БСП, държавата се проваля“, каза тя и допълни, че те не са виновни и за фалита на КТБ.

БСП продължава да настоява за провеждането на предсрочни избори. По нейните думи, дали левицата е готов за избори, зависи само от партията. До един месец БСП ще реши вътрепартийно дали да издигне свой кандидат за президент или да заложи на обща кандидатура с АБВ. Според Нинова трябва да се търси много широко обединение в ляво.

Тя отбеляза, че преди конгреса на БСП, на който Нинова замени Михаил Митов, е имало много манипулации – за предварителни уговорки с АБВ, за преговори с премиера Бойко Борисов за съюз с ГЕРБ, което е повлияло върху настроенията в партията и сред обществото.

Нинова е заложила на различието при избора на новото ръководство на партията, като е заложила и на опоненти. Такъв неин опонент, който тя е избрала, е журналистът Александър Симов, който да й казва къде греши. Лидерът на БСП отрече да се кандидатира за президент на предстоящите избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама