ДСБ удари незаслужено президента, заяви Кунева

09:52, 23 май 16 / Политика 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Това беше много болезнено за президента Плевнелиев, напълно незаслужен удар. Дали е от неопитност, недалновидност, или с някакъв друг подтекст, резултатът е лош”. Така лидерът на ДБГ Меглена Кунева коментира пред бТВ идеята на ДСБ за издигането на Росен Плевнелиев като независима кандидатура за президент. Припомняме, че в петък държавният глава заяви, че няма да се кандидатира на есен по лични причини.

„Ако в един характер на политик чувството, че винаги е прав и егото завзема повече територия, това поставя всички в трудно положение. Реформаторският блок започна с идеята да обединява съмишленици в център-дясно, но ДСБ не направили достатъчно градивни стъпки“, добави Кунева.

По думите й за предстоящия вот е възможно „напрягане” за обща кандидатура на РБ или в дясно-център. „Навсякъде, където ходя, винаги каня всички колеги от РБ по места. По места няма напрежение, в 99,9% от местата РБ работи добре”, увери лидерът на ДБГ, като подчерта, че нейните депутати не са подкрепили преодоляването на президентското вето в замяна на гласове от ГЕРБ за антикорупционния й закон.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама