Катедра "Хореография" на АМТИИ-Пловдив изнася годишния си концерт

10:00, 23 май 16 25 617 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционният годишен концерт на студентите от катедра "Хореография" на АМТИИ ще се проведе днес от 18.30 часа в залата на Градския дом на културата "Борис Христов” в Пловдив. В програмата са включени изпълнения на студентите от специалностите "Българска народна хореография" и "Съвременни танцови техники". Гост на събитието е ФТА "Седенчица".

Спектакълът "Списъкът с моите желания" на танцьорите от "Съвременни танцови техники" е под хореографията на Боряна Иванова, Гергана Колева и Маргарита Веселинова. Вълнуващото танцово повествование в три действия е дело на възпитаниците на доц. д-р Желка Табакова и проф. Хикмет Мехмедов.

Специалността "Българска народна хореография" ще представи сценично-разработения обичай "Еньовден от с. Боженци" и танците "Гераците", "Тракийски мъжки танц", "Вода", "Сестра брата кани на вечеря" и "Силата на любовта". Хореографи са студенти от първи до четвърти курс БНХ под ръководството на проф. д-р Даниела Дженева, проф. д-р Антон Андонов, гл. ас. д-р Рослана Моравенова, ас. Светлана Станева и ас. Димо Енев.

Катедра "Хореография" е основана от класика на българската хореография професор Кирил Дженев през 1974 г. Така за първи път в България се поставя началото на висше хореографско образование със специалността "Хореографска режисура", преименувана през 1986 година като „Българска народна хореография“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама