Четирилентов мост за 5 млн. лв. правят в Стара Загора

10:05, 23 май 16 25 1418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мостът над бул. „Славянски” към кв. „Кольо Ганчев” ще бъде ремонтиран по проект от Оперативна програма „Региони в растеж”. Предвижда се да се направят четири ленти за движение, което значително ще облекчи трафика там. Стойността на проекта е 5 млн. лв. Според общинската администрация това е тежък обект. Ще се наложи сегашният мост да бъде изцяло затворен, за да се извърши ремонта. Ще се направят обходни маршрути , които да свързват централна градска част с кварталите "Кольо Ганчев" , "АПК", " Индустриален”. Тази година ще се търси изпълнител, а реалната работа може да започне догодина.

 Проекти за 53 млн. лв. включва одобрената инвестиционна програма на община Стара Загора по ОП „Региони в растеж“. Предвиждат се ремонти в парк „Митрополит Методий Кусев“, на централната пешеходна зона, пространството зад Универсалния магазин.  Предстои реализация и на втория етап от транспортния проект, който ще осигури видеонаблюдение, интелигентни светофари и автоматизирана ситема за таксуване. Образователната инфраструктура също е приоритет. Ремонтни дейности ще бъдат извършени в СОУ „Железник“, както и в ГПЧЕ  „Ромен Ролан“.

Ще бъдат изградени и нови социални жилища в сградата на бившата Метрология.

„През тази година ще обявим обществените поръчки за всички тези дейности, а изпълнението на обектите ще стартира през 2017 г., за да имаме точен и ясен график за работа“, коментира кметът Живко Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама