Разград посреща с празнична програма 24 май

11:07, 23 май 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разград посреща с празнична програма 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Разград, съобщиха от общинската администрация.

Празничната програма започва в 9 часа със среща на кмета на общината д-р Валентин Василев с дейци на образованието, науката и културата. Тя ще се проведе в кафетерията на „Ученическо и столово хранене”.

Час по-късно на площад „Възраждане” е ритуалът по издигане на националния флаг на България и поднасяне на венци и цветя пред паметника на учениците на Кирил и Методий.

След това започва празничното шествие, в което ще се включат учители, ученици, студенти, представители на културни институти и др. То ще премине по главната улица и ще стигне до пл. „Момина чешма”, където ще се състои общоградско тържество. На тържеството ще бъдат връчени наградите на името на акад. Анание Явашов и Никола Икономов, „Отличник на випуска” и „Студент на годината” за 2016 г.

Празникът ще продължи с концерт с участието на изпълнители и художествени колективи от Разград. При лошо време проявите ще бъдат в салона на читалище „Развитие”. От 12  часа в Художествената галерия е срещата на кмета с учители и дейци на културата, удостоени със званието „Учител на годината” и „Деец на културата на годината”.

Заради празничните изяви, на 24 май в Разград ще бъде въведена временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства по определени улици на града, информират още от общината.

От 9.30 до 11 часа ще бъде ограничено движението по ул. „Св.Климент” в участъка от кръстовището с ул. „Стефан Караджа” до ул. Д. Хранов”. Временно ограничение на движението от 9.30 до 10.30 часа ще бъде въведено и по ул. „Стефан Караджа” в участъка от кръстовището на улиците „Св.Климент” и северното платно на бул. „белиЛом” до ул. Дунав”. От 10.30 до 11 часа за предвижване на празничното шествие се забранява движението на превозни средства по ул. „Стефан Караджа” в участъка от бул. „България” до ул. „Дунав”.

Водачите на пътни превозни средства могат да използват като обходен маршрут северното платно на бул. „Бели Лом” и ул. „Венелин”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама