Центърът за лечение на хора със зависимости в Ловеч днес организира Ден на отворените врати

11:21, 23 май 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Центърът за лечение на хора със зависимости и община Ловеч днес, 23 май, организират Ден на отворените врати, предаде БНР.

Съвет и подкрепа могат да получат всички хора, имащи проблеми с алкохола, наркотиците или други форми на зависимост. Събитието ще започне в 17:00 часа, а мястото на провеждане е залата на Общинския съвет.

Ще присъстват представители на институции и експерти с професионален интерес по темата, които биха могли за съдействат на семейства, в които има подобни проблеми.

Директорът на Центъра Александър Илиев сподели, че най - честия проблем е мълчанието на хората, които избягват да споделят за тези неща от неудобство.

"Това е нашата цел - да създадем защитена среда и условия, където хората да преживеят това нещо. Да знаят към кого да се обърнат, да им покажем какво да направят. Дори просто да дойдат и да поговорим. Ако има интерес, срещите може да станат ежемесечни"

Центърът е създаден преди три години, като седалището му е в София. Работата се извършва по модел на подобен център в Португалия. Предлага се лечение на различни състояния, като пациентите имат възможност за болнична помощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама