Самодейни групи показват майсторство на фестивала „Да тропнем на море” в Свети Влас

11:36, 23 май 16 / Любопитно 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Самодейни групи, школи и клубове, занимаващи се с изучаването на български хора, ще покажат майсторството си във второто издание на националния фолклорен фестивал „Да тропнем на море”, съобщиха организаторите. Той ще се проведе на 27 и 28 май в Свети Влас.

Във фестивала ще участват групи, школи и клубове, занимаващи се с фолклор непрофесионално. В тазгодишното издание ще вземат участие близо 400 участници от София, Перник, Козлодуй, Русе, Варна и Бургас.

Фестивалът ще се проведе в Амфитеатър "Арена" в Свети Влас в две концертни вечери от 18:00 ч., предшествани от дефиле по улиците на града.

На 27 май ще се състои откриването, а на следващия ден -  закриване на фестивала и награждаване на победителите, след което ще се проведе и гала вечерята, в която ще вземат участие всички гости.

Фестивалът е с конкурсен характер, като участниците ще бъдат оценявани от жури, членовете на което са Даниела Дженева - главен художествен ръководител и директор на Държавен фолклорен ансамбъл "Тракия" – Пловдив, Юлиян Станев - главен художествен ръководител на ФТА "Варна" - гр. Варна, Кирил Велчев - директор на Отдел "Култура" в община Пловдив и възпитаник на Академията на музикално, танцово и изобразително изкуство.

Организатори на фестивала са Марияна Трифонова и Васил Василев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама