Решението е ясно - войните трябва да спрат, казва Борисов

12:17, 23 май 16 / Политика 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Политическото решение е ясно, трябва да се направи така че войните да спрат, но паралелно с това развитите държави да помагат и на страните от третия свят. Само пари да се дават не е решение. Това заяви пред медии в Истанбул министър-председателят Бойко Борисов. Той посочи, че страната ни винаги е помагала както със средства, така и с хуманитарна помощ. “Винаги даваме малко, но го даваме с голямо желание”, посочи той.

В отговор на въпрос, Борисов заяви, се е видял с турския президент Реджеп Ердоган. “Сърдечно се срещнахме с турския президент, довечера ще имаме възможност да говорим повече”, каза той.

Премиерът Борисов отбеляза, че е разговарял с германския канцлер Ангела Меркел и със зам.-председателя на ЕК Кристалина Георгиева относно бежанската вълна, разходите, които България е направила, както и за това, че страната ни се справя перфектно с въпроса.

Министър-председателят отбеляза, че е запознал и холандския си колега с вчерашната инспекция на преградното съоръжение по границата. Прекрасно съоръжение, скъпо, ненужно, ако всичко в света си е нормално, но ние инвестираме за спокойствие на гражданите, да ни помага съвместно с Турция да се спре бежанският поток по Балканския път, добави премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама