Над 14 милиона лв. „зелени плащания” са получили земеделци от Шуменско

13:54, 23 май 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1 850 земеделски стопани от област Шумен са получили зелени директни плащания, съобщиха за Topnovini.bg от Държавен фонд „Земеделие”. Общият размер на субсидията е 14 686 000 лева.

ДФ „Земеделие“ изплати близо 425 млн. лева по Схемата за плащане за селскостопански практики, които са благоприятни за климата и околната среда - зелени директни плащания (ЗДП).

Подпомагане получават близо 50 000 земеделски стопани, които спазват селскостопански практики, благоприятни за климата и околната среда – компонент, въведен с Кампания 2015 за „екологизиране“ на директните плащания – зелени директни плащания. Изискванията са за диверсификация на културите за обработваемите земи в стопанството, запазване на постоянно затревените площи и поддържане на 5 на сто от обработваемата земя като екологично насочена площ. За площи, заети с трайни насаждения, няма приложими зелени изисквания. Кандидатите автоматично получават зелени директни плащания за допустимите си площи с трайни насаждения.

Стопанствата, които са сертифицирани като биологични или са в преход към биологично производство и отговарят на условията за допустимост по СЕПП, могат автоматично да получат зелени директни плащания за биологичните площи, ако са ги отбелязали като такива.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама