Връчват Награди „Русе“ и „Студент на годината“ на 24 май

13:57, 23 май 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Русе ще отбележи тържествено Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май със серия от празнични събития, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Началото ще бъде в 10:30 ч. с шествие по улица „Александровска“, по която ще преминат ученици и възпитаници на детски градини.

Двата лъча ще тръгнат от площад „Княз Александър Батемберг“ и от паметника „Альоша“ по посока площад „Свобода“. При събирането им пред общината ще има представление на мажоретки, а всички хорове в Русе за първи път ще се съберат заедно, за да изпълнят химна „Върви народе възродени“.

В 11:30 ч. ще започне традиционният концерт под същия надслов, с участието на деца от Общинския детски център за култура и изкуство (ОбДЦКИ) и състави от 11 русенски училища.

Кулминацията на празника ще е от 18.00 ч. в Доходното здание, където ще се проведе Тържествената церемония – концерт, на която ще бъдат раздадени ежегодните Награди „Русе“ за постижения в областта на изкуството, културата, образованието и науката, както и приза „Студент на годината“.

Входът е свободен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама