„Петра“ води в два от класовете на най-атрактивната регата (снимки)

14:02, 23 май 16 / Спорт 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Яхтата „Петра“ с шкипер Павел Дуков е водач в два от класовете на Varna Channel Cup след вчерашния първи етап, който бе наблюдаван от хиляди зрители на морска гара Варна и от бреговете на кв. „Аспарухово“. Тя е призьор в клас „Свободен над 9 метра“ и в най-бързия – IRC-1. „Норд“ завърши първа в клас IRC-2, „Сталимекс“ е победител в класовете „Конрад“ и „Свободен под 9 метра“. В Туристическия клас първа е яхтата „Нимана“.

В 11 ч. днес бе даден стартът на втория етап от регата. Гонките на най-атрактивната варненска регата и днес се провеждат пред хиляди зрители, като най-удобен за наблюдение е районът на Морската градина и централния градски плаж.

С Парад на буквите ще бъде отбелязан Празникът на българската просвета и култура утре. Участниците ще стартират в 12,30 ч. пред централния плаж и рестрант „Морско казино“. Непосредствено преди гонката от яхтите към небето ще бъдат пуснати стотици балони в цветовете на българския флаг.

Регатата ще завърши с концерт на морска гара Варна със специалното участие на DJ Dian Solo от „Deep Zone“ и награждаване на победителите от 19 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама