Община Тервел връчва 16 награди по повод 24 май

15:59, 23 май 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По повод 24 май –Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Община Тервел ще връчи 16 награди.

Осем са отличените са методическо ръководство и подготовка на участници в общински конкурс „Да помним героите на Добруджа“ по случай 100 г. от боевете на трета българска армия през първата световна война и за постигнати високи резултати при участието на СОУ „Йордан Йовков“ и ОДК „Малкият принц“ в международни, национални и общински конкурси и конференции.

Предметни награди ще получат Стойка Жекова – учител по история в СОУ „Йордан Йовков“ и ръководител на клуб за автентичен фолклор и кроезнание в ОДК „Малкият принц“, която получава и грамота от МОН и международна фестивална програма „Приятели на България“, Росица Стратиева – учител по БЕЛ в СОУ „Йордан Йовков“ и ръководител на клуб за автентичен фолклор и кроезнание в ОДК „Малкият принц“, която също получава грамота от МОН и международна фестивална програма „Приятели на България“.

С грамота са отличени още Пролетина Стоянова – учител по история в СОУ „Йордан Йовков“, Силвия Александрова – учител по информационни технологии в СОУ „Йордан Йовков“, Марияна Денева – класен ръководител на 2-ри „а“ клас в СОУ „Йордан Йовков“, Марияна Андреева- класен ръководител на 2-ри „в“ клас в СОУ „Йордан Йовков“, Гинка Гюдженова - класен ръководител на з-ти „в“ клас в СОУ „Йордан Йовков“, Виолета Янкова – ръководител на школа за изобразителни и приложни изкуства в ОДК „Малкият принц“, която получава и грамота от МОН и международна фестивална програма „Приятели на България“.

За методическо ръководство и постигнати отлични резултати при реализацията на междуучилищен проект „Малките фантазьори“ и осъществяване на изданието на книжката „Приказни фантазии по Коледа“ е наградена Виолета Димова – класен ръководител на 3-ти “а“ клас в СОУ „Йордан Йовков“.

Грамота за активно участие в общински конкурс „Да помним героите на Добруджа“ и постигнати високи резултати на национални, областни и общински олимпиади, конкурси и състезания получава ОУ „Д-р Петър Берон“ с. Коларци.

По случай 20 години от създаването, отлични постижения на балет „Каприз“, школа за изобразително и приложно изкуство, вокална студия Тервел и школа по керамика в международни, национални и общински конкурси и за активно участие в образователния и културния живот на община Тервел грамота получава  ОДК „Малкият принц“.

По случай 115 години от основаването и за съхранение и популяризиране на традиционния добруджански фолклор е отличено НЧ „Васил Левски-1901г.“ с. Нова Камена.

За постигнати отлични успехи от участия в международни и национални конкурси и фестивали на ДФТА „Калинка Вълчева“, танцово-певческа група и мъжка певческа група, за активно участие в културния живот на община Тервел и за съхранение и популяризиране на добруджанския фолклор призът е за НЧ „Димитър Дончев-Доктора-1893“, град Тервел.

За постигнати отлични успехи от участия в международни и национални конкурси и фестивали, за активно участие в културния живот на община Тервел и за съхранение и популяризиране на добруджанския фолклор отличени са НЧ „Христо Ботев-1944“ с. Каблешково, НЧ „Дора Габе-1941Г.“ с. Жегларци и НЧ „Пробуда- 1940Г.“ с. Коларци. Отличените ще получат грамоти и парични награди.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама