Реставрират църкви в Котленска община

16:28, 23 май 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Девет са църквите в Котленска община, които могат да кандидатстват за проекти които са по Подмярка 7.6. Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природното наследство на селата, обяви Румен Стоилов заместник-кмет на община Котел.

 В момента е отворен приема за проекти които са по Подмярка 7.6. Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природното наследство на селата, уточни Стоилов. Бенефициенти по тази мярка са местните поделения по вероизповедание, всички религиозни храмове. Приоритет се дава на паметниците на културата с национално и местно значение. Крайният срок за подаване на заявленията е 3 юни.2016г.

"Общината участва активно съдейства по подготовката на проектните предложенията, като там където е нужно помагаме логистично и организационно. Практиката показва, че оценката във Фонд „Земеделие“ трае между два и три месеца след кандидатстването по проекта, което означава, че ако всичко е наред и ние имаме одобрени проектни предложения за някой от църквите на общ. Котел, мерките по реставрация и консервация могат да започнат още есента. Ако закъснеем и имаме резултат в късна есен поради зимния сезон, реставрацията ще започне на пролет", допълни Стоилов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама