460 колела под наем и 33 велостоянки в София до два месеца

17:14, 23 май 16 / Политика 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До два месеца в столицата вече ще има и 460 велосипеда под наем и 33 велостоянки. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от „Фокус“ по време на посещение на църквата „Света София“ заедно с кмета на Любляна Зоран Янкович.

По думите на столичния кмет е обявена процедура а търсене на инвеститор, който срещу реклама да предостави градски колела и съответно паркинги за тях в широкия център на града.

Посещението на Якович е заради усилията на София да кандидатства за титлата „Зелена столица на Европа", която се присъжда от Европейската комисия. Любляна е носител на признанието за 2016 година, а Фандъкова уточни, че София ще може да кандидатства едва след години, когато успее да покрие критериите.

Предстои двете столици да заработят заедно по проекти, които биха промотирали възможностите на София и Любляна за туризъм. „В момента се подготвя екипът, който ще се заеме с подготовката на документацията за кандидатстване на София за титлата „Зелена столица". Сега правим предпроектно проучване и анализ на възможностите, както и подготовка на апликационната форма за кандидатстване", коментира Фандъкова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама