Миков опроверга Нинова: Не са ме канили в новото ръководство на БСП

17:46, 23 май 16 / Политика 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не съм канен за член на Изпълнителното бюро на БСП, но дори да имаше такова предложение – не виждам мястото си в този състав, нито пък със срок на изпитване.

Това написа във „Фейсбук“ профила си бившият лидер на социалистите Михаил Миков. Коментарът му е по повод изказването на новия председател на левицата Корнелия Нинова, че е поканила своя предшественик Миков в ръководството на партията, но той ѝ отказал.

Два дни след пленума на Националния съвет на БСП, който избра новото Изпълнително бюро на партията, бившият председател Михаил Миков заяви, че „очернянето на предишното ръководство продължава“.

„Тези дни в публичното пространство се тиражират твърдения и инсинуации с цел дискредитиране авторитета на предишното ръководство, но си струва да се отговори, защото те са от естество да дискредитират авторитета на партията и доверието между социалистите“, пише още Миков.

Той смятал кампанията за приключила с избора на ново ръководство, но очевидно се заблуждавал. Очернянето на членовете на предишното ръководство продължавало. От предишните членове на Изпълнителното бюро само четирима били получавали възнаграждение, защото са се отказали да работят другаде и са работили без почивен ден и без работно време за партията.

„Те нямат фирми или едра собственост, не се занимават с посредническа, търговска или друга печеливша дейност, не са депутати или евродепутати. Това възнаграждение е в размер на около две средни работни заплати, съизмеримо и с други отговорни позиции в партийната администрация. И всичко това е ставало прозрачно и публично“, убеден е бившият лидер на столетницата.

Той определи спекулациите по този въпрос като акт на евтин популизъм и вулгарна демагогия.

„Хората много повече се интересуват от въпроси, свързани с търговията с влияние или с използването на партийни позиции за реализация на личен бизнес, отколкото от получаване на възнаграждение за реално полаган труд“, пише още Михаил Миков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама