Без коли около центъра на Търговище в празничния ден

18:07, 23 май 16 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Затворени за движение ще бъдат утре улиците около центъра на Търговище във връзка с провеждането на различни празнични прояви по случай 24 май – празника на славянската писменост и култура, и абитуриентските балове, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Целта е подобряване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за възникване на пътни инциденти.

По повод провеждането на празнично шествие на учениците от 9 часа  до приключване на проявата затворени за движение на превозни средства ще са улиците „Хр. Ботев“ -  в участъка от кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“ до кръстовището с ул. „Стефан Караджа“, и улиците „ Св. Св. Кирил и Методий“, „Кл. Охридски“ и „Стефан Караджа“ - от кръстовището с ул. „Христо Ботев“ до сградата на община Търговище. До преминаване на участващите блокове от училищата временно ще бъде ограничено движението по маршрутите, които водят от училищата към центъра на града. Служители на сектор „Пътна полиция“ ще подпомагат  движението на автомобили и пешеходци на някои от възловите кръстовище в града – на „Стария бряст“, до бившата баня и до бившата сладкарница „Захарно петле“.

Процедурата ще се повтори отново следобед от 16 часа, когато се очаква да започнат да се събират абитуриентите.  Тогава движението ще бъде спряно във всички улици около централния площад и театъра. Там ще се допускат само автомобили, превозващи абитуриенти, като те ще могат да паркират на паркингите до Спортна зала „Сеид Мустафов“, до ДСК, до хотел „Мизия“ и до бившата сграда на ОББ - до изчерпване на капацитета им.

От  Районното управление в Попово съобщават, че по време на празничното шествие на ученици от 9,30 ч до приключване на проявата в града ще бъде затворен за движение участък от бул. „България“ - от ул. „29 юни“ до пешеходната зона на града, и ще бъде временно преустановено движението в близост до Летния театър – по улиците „Цар Освободител“ и „Кирил и Методий“.

От ръководството на Областната дирекция на МВР апелират  за това както близките, придружаващи абитуриентите, така и останалите граждани, да проявят необходимото разбиране по отношение на въведената временна организация на движението и да спазват указанията на полицейските служители с цел недопускане на инциденти, които биха помрачили празничната атмосфера и настроение. Оттам изразяват увереност, че зрелостници, родители, учители, собственици на увеселителни заведения и всички, които имат отношение към провеждане на абитуриентските балове, ще проявят достатъчно отговорност, така че да бъде спазена добрата традиция тези тържества и дните след тях в област Търговище да приключват без сериозни произшествия и пътни инциденти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама