Директор и счетоводител на детска градина обжалват присъдите си

18:32, 23 май 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 30 май ще бъде първото заседание по дело, образувано по протест на окръжната прокуратура в Русе и по жалби на директорката на детската градина в Ново село и на счетоводителката на заведението за малчугани.

Те бяха признати за виновни от Окръжния съд в Русе по част от обвиненията, предявени им от прокуратурата и им бяха наложени наказания.

Магистратите в дунавския град сметнали, че директорката Нели С.С. не е упражнила достатъчен контрол върху работата на главния счеводител Саша И.К. и на И.К.С. – завеждащ административната служба и касиер-домакин на градината, което е довело до щети от 19 316,10 лева. Според присъдата, това е станало в периода от 1 януари 2008 г. до 15 март 2012 г. Жената е осъдена на 8 месеца условно, с 3 г. изпитателен срок, както и на глоба от 1 500 лева.

Със същата присъда главната счетоводителка Саша И.К. е призната за виновна, че в посочения период не упражнила достатъчен контрол върху работата на И.К.С. – завеждащ административна служба и касиер-домакин в ЦДГ „Роза”, на когото е възложено отчитането на обществено имущество и от това са последвали щетите от 19 316,10 лв. Тя е получила същото наказание като директорката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама