Пловдивски шахмат таланти извоюваха медали от "Златна Добруджа"

18:50, 23 май 16 / Спорт 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама млади състезатели на Шахматен клуб "Пловдив" – титулуваният 8-годишен Симеон Тодев и едва 6-годишният Димитър Димитров извоюваха престижни медали от детския шахматен турнир Купа България "Златна Добруджа", съобщиха от клуба.

Състезанието, което е включено в официалният календар на Българската федерация по шахмат и е второ по престиж след държавните индивидуални първенства се проведе от 20 до 22 май в Добрич . Купа България "Златна Добруджа" се игра в 7 кръга по правилата на класическият шахмат във възрастовите групи до 8 и 10 години.

Симеон Тодев завоюва второ място - сребърен медал с 6 точки от 7 възможни и ако неговият успех беше очакван от треньорките му, то представянето на Димитър Димитров беше приятна изненада и то напълно заслужена.

Димитър надделя над по-големи батковци и вече изградени имена с шахматен рейтинг, грабна третото място – бронзовият медал, еднолично с резултат 5 точки от 7 възможни. Така той ще излезе в българската шахматна листа с рейтинг, което ще му даде самочувствие за бъдещи победи.

Купа България "Златна Добруджа" се явява проверка на шахматната подготовка на младите състезатели за предстоящото най-престижно състезание в края на месец май – Държавно първенство за възрастите 8 и 10 години в Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама