Учители и издатели се притесняват от хаос в системата заради новите учебници

22:00, 23 май 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новото изискване учебниците да имат повече от 50% одобрение от учителите, за да се препоръчват за ползване в класните стаи, може да доведе до напрежение и хаос през новата учебна година. Това коментират издатели и учители по Би Ти Ви.

Министерството на образованието и науката се е заело да пренапише изцяло някои от учебниците за основните класове, за които бе създадена изцяло нова програма. Те трябва да влязат в употреба през новата учебна година. 

"Не съм убедена, че това ще се случи до септември. Много вероятно е да стане в началото на втория срок. А тогава какво ще правим през целия първи срок? Ще настъпи хаос", коментира Галя Богданова, директор на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Според процедурата за одобрение новите учебници трябва да се одобрят почти единодушно от учителите преподаващи съответния предмет. "Над 50% е шокиращо число и наистина носи много вероятно риска да има дори нула учебници или само един или два на есен", коментира Веселин Тодоров от Асоциация "Българска книга".

Министерството на образованието знаят за притесненията, но са убедени, че проектите отразяват възрастта и интересите на децата и учителите ще оценят това. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама