Избраха най-добрия млад художник на Бургас за годината (снимки)

13:34, 24 май 16 / Култура 25 619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Калоян Колибаров е избран за най-добър млад художник на Бургас за 2016 г. Името му беше обявено от председателя на Дружеството на художниците в града Митко Иванов по време на изложбата за 24 май, която бе наредена в галерията на ул. "Александровска". Колибаров е предпочетен от журито пред другите двама номинирани за приза - Николай Ангелов-Гари и Надя Пеовска.

Поздрави към призьора Калоян Колибаров отправиха зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева и зам. областният управител Севдалина Турманова.

Наградата е учредена от семейството на покойния вече Руси Стоянов, наричан Бургаския Леонардо, и носи неговото име. От 2007 г. насам се връчва за творчески постижения през годината на художници до 40-годишна възраст. Тази година се дава за десети път.

Колибаров както и всички спечелили досега приза за млад художник получиха и новоизлязлата книга „Руси Стоянов – ловецът на чудеса“. Тя ще има своята официална премиера на 28 юни от 18,00 часа в Художествената галерия на ул. „Александровска“. Два дни по-късно ще бъде представена и в музея на Георги Баев на ул. „Демокрация“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама