Фестивал на триизмерни рисунки организират в Могилово

07:08, 25 май 16 / Култура 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фестивал на 3D рисунката започва днес във винарната „Мидалидаре естейст” в старозагорското село Могилово. Той ще продължи до неделя.

От 11.00 е работната художествена група за деца (work shop) 3D ART „Кирилицата “оживява” в триизмерни рисунки” с Леон Кеер от Холандия и Алекс Максиов от  Украйна. Заедно със световно известните художници участват деца от школи по изкуства. Форматът е отворен и за други млади художници. Това е начало на рисунките с 3D / 4D техника в трите основни арт зони нa фестивалното пространство. Ще бъде отворена и зоната с Арт бутици, кулинарни изкушения и дегустации на вино.

В четвъртък в художествените сесии ще се включат и Роберто Карлос Тревино Родригес от Мексико, Фредерике Уотърс от  Германия,  Куболикуидо от Италия. Ще продължи и работата на АРТ групата с деца “Кирилицата оживява в три измерения”. От 17.00 чака е официалното откриване на фестивала, което ще бъде последвано от концерта  “Загорче здраво стъпва” на ансамбъл „Загорче”. На сцените ще се изяват още клуб “Веселие” – ансамбъл за народни танци, ще бъде пресъздаден и древния ритуал “Плодородие” от Младежка театрална студия “Сцена 99”. В петък ще има художествени сесии на петимата художници, концерт от автентичен фолклор, музикална Арт Инсталация “Рок симфони” на Държавна опера Стара Загора, както и концерт “Symphony Rock” .

За гостите на фестивала е организирана и дегустация на вино, както и още много музикални изненади.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама