Варненските театрали се разминаха с наградите „Аскеер“

07:56, 25 май 16 / Култура 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Театралите от морската столица не успяха да вземат нито една награда „Аскеер“. Отличията бяха връчени за 26-и път снощи в театър „Българска армия“. Варненци бяха номинирани в пет категории, но не успяха да преборят конкуренцията.

Вера Стойкова беше номинирана за водеща женска роля за ролята си на директора на театър Генадий Панфилович в постановката на Теди Москов „Пурпурният остров“ на Кукления театър. Наградата обаче отиде в Жорета Николова (за ролята й Соланж в „Слугините“ на Народния театър „Иван Вазов“).

За ролята си на помощник-режисьорa Никанор Метелкин в същата пиеса Диана Цолевска се състезава в категорията за поддържаща женска роля. Призът обаче беше спечелен от Василена Атанасова (Натали Валтер в „Бел Ами“ на Малък градски театър „Зад Канала“).

С три номинации беше спектакълът „Кавказкият тебеширен кръг“ на режисьорката Маргарита Младенова, поставен в Драматичния театър „Стоян Бъчваров“. Ива Гикова се състезаваше за костюмография, Асен Аврамов - за театрална музика, а Ивайло Николов - за сценография.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама