"Вълци" по популярните "Трънски разкази" поставят в Драмата в Пловдив

08:29, 25 май 16 / Култура 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дългоочаквания спектакъл "Вълци" в Драматичен театър – Пловдив ще бъде представен от носителката на Аскеер за най-доброто театрално представление през изминалата година Диана Добрева. Драматургичната основа е на Александър Секулов по популярната книга на Петър Делчев "Трънски разкази".

С този проект Драмата оформя трилогия от спектакли по съвременни български книги. На сцената се играе "Сестри Палавееви" от Алек Попов, в репертоара се връща и култовата постановка "Възвишение" по романа на Милен Русков.

"Трънски разкази" е книга със сурова сила и свирепа мощ. В нея библейският свят на мъжа е разкъсван от вълчите зъби на инстинктите и смразяван от суровите очи на Бога. Воят и вопълът зловещо се надпяват, а човешката глутница е по-безпощадна от вълчата.

Диана Добрева е един от силните и успешни български режисьори през последните години. Това е първата й работа по съвременен български текст и се очаква с огромен интерес от театралната публика.

Репетициите на "Вълци" започват на 1 юни. Това ще е първата постановка, която ще оживее на обновената сцена. С нея театърът ще открие двадесетото юбилейно издание на фестивала "Сцена на кръстопът" през септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама