Забраняват брането на липов цвят в Сливенска община

09:09, 25 май 16 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Забранява се чупенето на клони и бране на липов цвят на обществените места в Сливен. Заповед, с която се забранява брането на липов цвят от общинските озеленени площи, както и от дърветата по улиците, алеите, площадите и други пешеходни пространства на територията на Община Сливен, издаде кметът Стефан Радев. Целта е предотвратяване увреждането на общинската дървесна растителност при безконтролно бране на липов цвят. 

Със заповедта са запознати всички кметове на населени места, кметски наместници и експерти в Центровете по административно обслужване, длъжностните лица от отдел „Екология” и инспектори „Други дейности по опазване на околната среда”, управителя на “Общинска охрана и СОТ - Сливен” ЕООД, както и органите на Областна дирекция “Полиция” – Сливен, за сведение, изпълнение и контрол.

При неизпълнение на настоящата заповед, по силата на чл. 34 от Наредба № 1 за опазване на озеленените площи и декоративната растителност и чл.35в от Наредба за обществения ред в Община Сливен, нарушителите заплащат съответната глоба.Настоящата заповед важи за вегетационен сезон 2016 година. Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на Валя Радева, секретар на Община Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама