В Исперих ще заработи детска кухня към яслени групи в ОДЗ „Първи юни”

09:53, 25 май 16 25 793 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Исперих ще заработи детска кухня към яслени групи в ОДЗ „Първи юни”. Тя ще се помещава в специално преустроена за целта сграда към Обединеното детско заведение /база 2/, съобщиха от общината.

Ръководител на детската кухня ще бъде директора на детското заведение, който ще контролира и ще отговаря за цялостната дейност, включително и за спазване на нормите за здравословно хранене при приготвянето на храната за децата.

Кухнята ще предлага храна за обяд на деца от 10 месечна до три годишна възраст, отглеждани в домашна обстановка. Капацитетът й  ще бъде до 300 порции дневно.

Регистрацията на желаещите за получаване на храна от детската кухня ще се извършва чрез подаване на писмено заявление, придружено от бележка от личния лекар с указания за хранителния режим и копие от удостоверението за раждане на детето.

При удовлетворяване на молбата ще се издава абонаментна карта, срещу която ще се закупуват купони по изготвен месечен график. Заявката за храна ще се прави ежедневно от абонатите чрез заверка на купоните.

За получаването на храна от детската кухня родителите ще заплащат такса в размер, определен от общинския съвет в съответствие със Закона за местните данъци и такси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама