Нетуъркс оттегли жалбата си срещу заповедта за незаконните кабели в Шумен

10:50, 25 май 16 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нетуъркс – България ЕООД и Община Шумен се споразумяха и кабелният доставчик оттегли жалбата си срещу заповедта на Любомир Христов за премахване на незаконните оптични кабели.

Жалбата е оттеглена само срещу частта, която не касае мрежата на Нетуъркс, обясни за Topnovini.bg  юрисконсултът на фирмата Андрей Желязков.

Шуменският административен съд е обезсилил заповедта за премахването в частта, касаеща мрежата на Нетуъркс, която има издадено удостоверение за търпимост.

Така заповедта за премахване на кабелите остава в сила за всички останали оператори.

По силата на споразумението с Общината до 31 декември 2017 година Нетуъркс – България ЕООД ще трябва да изгради подземна мрежа, където да се вкара сега съществуващата въздушна мрежа на оператора.

Петапно ще започнем да си вадим разрешителни за строежи и да я вкарваме под земята. Когато мрежата е подземна, има много по-малко аварии, каза Андрей Желязков.

Юрисконсултът на Нетуъркс заяви, че кабелният оператор подкрепя Община Шумен в желанието да се освободят стълбовете за улично осветление от въздушните кабели, тъй като тези стълбове не са пригодени за такава мрежа.

Topnovini.bg припомня, че Нетуъркс – България ЕООД подаде жалба срещу заповедта за премахване на незаконните оптични кабели в Шумен.

В първото заседание по делото юрисконсултът на фирмата Андрей Желязков заяви, че заповедта е незаконсъобразна. Той допълни, че е издадена в противоречие с административните правила и не е съобщена на заинтересованите лица.

Желязков поиска и да се направи съдебно-техническа експертиза, която да индивидуализира коя част от визираната в заповедта мрежа е на Нетуъркс и тя да не бъде премахната, тъй като тя има удостоверение за търпимост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама