Шествие с фенерчета отбеляза 24 май в Перущица

10:56, 25 май 16 25 523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В навечерието на Деня на българската просвета и славянската писменост – 24 май, по традиция в Перущица се състоя шествие с фенерчета, съобщиха от Общината.

Седмица преди празника деца и ученици подготвят с огромно вълнение своето фенерче, а в самия ден плетат венец в училищния двор.

Празничната програма се състоя на централния площад на 23 май от 20 часа. Под звуците на "Химн на Свети Свети Кирил и Методий", изпълнен от духов оркестър при община Перущица, учениците поднесоха венец на портрета на солунските братя. Кметът на община Перущица Ради Минчев поздрави всички дейци на просветата и културата и връчи почетни грамоти на изявени учители от учебните и детски заведения.



Богатата художествена програма с изпълнения на ученици от ОУ "Петър Бонев", духов оркестър и танцов състав при НЧ "Просвета" внесе прекрасно настроение в този най-български празник. Всички с нетърпение очакваха запалване на светлините на фенерчетата – символ на знанието. В настъпващия мрак пламъкът на свещичките освети площада, деца и възрастни запяха "Науката е слънце, което във душите грей! Напред! Народността не пада там, дето знанието живей!"



Вечерта приключи с празничен коктейл от Кмета на община Перущица за всички настоящи и пенсионирани учители и културни деятели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама