Чуколов доволен, че ще полага поправителен труд за хулиганство

11:07, 25 май 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от „Атака“ Десислав Чуколов е доволен от наложеното му наказание от Софийския градски съд за хулиганските му прояви през есента на 2015 г. заедно с лидера на партията Волен Сидеров. Съдът реши той да бъде под пробация за период от 2 години, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Депутатът ще полага поправителен труд, а 25% от заплатата му пък ще бъдат удържани в полза на държавата. Чуколов е задължен да има и регистрация по настоящ адрес, на който да се среща с пробационен служител 2 пъти седмично до изтичане на наказанието.

Волен Сидеров и Десислав Чуколов бяха осъдени от състав на Софийския градски съд за престъпление против общественото спокойствие. На 9 октомври 2015 г. Сидеров и Чуколов самоинициативно направиха проверка на клекшопа на ул. "Г.С. Раковски" в София по обвинения, че там се продават безакцизни стоки и наркотици. Чуколов е обвинен в хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост, както и в нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Те са осъдени и заради нахлуването им в НАТФИЗ на 23 октомври 2015 г.

Софийската градска прокуратура (СГП) е предложила на съда Чуколов да бъде под пробация за 2 години. Прокурорът по делото поиска пробацията да продължи повече от 2 г., но съдът не уважи искането, считайки предложението на СГП за основателно.

"Достатъчно съдебни процедури минаха. Достатъчно прокурорски актове се изчетоха в съдебната зала", каза народният представител и допълни, че няма да обжалва решението на съда.

До изтичане на присъдата остават година и 10 месеца, тъй като наказанието на депутата е започнало на 25 март 2016 г. Според съдията превъзпитаващата функция на наказанието ще въздейства и на останалите членове на обществото.

"Ще бъда идеално подготвен, когато Законът за съдебната власт влезе в пленарна зала за разглеждане. Видях системата отвън и отвътре. Ще взема активно участие", каза Чуколов на излизане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама