Прокуратурата разследва случая с изоставеното бебе в Първомай, има задържан

11:41, 25 май 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Образувано е досъдебно производство за изоставеното в безпомощно състояние бебе в Първомай, което е престъпление по чл. 137 от Наказателния кодекс, под ръководството на Районната прокуратура в града, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. Събраните досега данни сочат, че на 23 май, около 6.30 часа в Центъра за Спешна медицинска помощ в Първомай е намерено бебе в черен сак. Момиченцето е било на видима възраст един ден.

Под ръководството на Районна прокуратура- Първомай са проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия, като е установено, че майката на детето е 39-годишната Ангелина Иванова от Димитровград.

Бебето е било оставено в болницата от 64-годишния З.Р. от село Поповица. Събраните данни от разследването сочат, че детето е родено няколко часа по-рано в изоставена сграда в селото. Бебето и майката са настанени в МБАЛ-Първомай и са в добро здравословно състояние. 64-годишният З.Р. е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

В момента се извършват активни процесуално-следствени действия по случая. Предстои назначаване на медицински експертизи, разпити на свидетели и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама