Задържаха телефонен измамник в Стара Загора

12:16, 25 май 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорският районен съд постанови постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Румен С., на 40 г. от град Левски, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че  с цел да набави за себе си или другиго имотна облага възбудил заблуждение у някого  и му е причинил имотна вреда - престъпление по чл.209 ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 8 май 2016 г. около 19.30 часа на стационарния телефон на 80-годишен мъж от старозагорското село Богомилово, позвънил Румен С.  Той обяснил, че е представител на търговска верига, а приятел на мъжа е сключил сделка за доставка на техника (климатици), за които трябва да се плати цената от 6000 лева. Възрастният човек предал парите час по-късно.

В хода на разследването се установява съпричастността на Румен С. към извършването на подобни измами на територията на Стара Загора, както и на свързани с него лица, участвали в измамите.

Румен С. е осъждан през 2012 г. за престъпление от общ характер -  ползване на неистински официален документ. Към момента срещу Румен С. са налице още три висящи досъдебни производства с обвинения за измами, като две от делата са в съдебна фаза.

Районен съд Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Румен С. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Мярката може да се обжалва пред Окръжен съд Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама