Разясняват електронното кандидатстване по проекти във Велико Търново

12:53, 25 май 16 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Утре във Велико Търново ще се проведе обучение на тема „ИСУН 2020 - електронно кандидатстване, електронно отчитане, публичен модул“. Събитието се организира от Дирекция „Централно координационно звено“ (ЦКЗ) в Администрацията на Министерския съвет и Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново. Лектори на проявата ще са Георги Стратиев и Станислава Бабалова-Димитрова от дирекция ЦКЗ в Министерски съвет.

Информационната система за управление и наблюдение на проекти ИСУН 2020 съдържа модул „Отворени процедури“ с информация за всички актуални за кандидатстване процедури по оперативните програми, заедно с пълния пакет документи и информация за тях. Системата има секция „Въпроси и отговори” с разяснения относно условията за кандидатстване и подаване на проектните предложения по различните процедури за подбор на проекти.

ИСУН 2020 включва модул за кандидатстване с проекти чрез създаване на потребителски профил и подаване на проектни предложения по Оперативни програми, съфинансирани от структурните и инвестиционни фондове на Европейския съюз. Подаването на проектното предложение се извършва изцяло по електронен път чрез попълване и подаване на уеб базиран формуляр и придружителните документи с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“ на системата.

През програмния период 2014 – 2020 г. чрез ИСУН 2020 ще се извършва и електронното отчитане на одобрените проекти. Системата има и публичен модул, чрез който могат да се правят справки за одобрените проекти по различни критерии – оперативна програма, процедура, бенефициент, район на планиране, област, община и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама