15 мобилни телефона намериха у телефонни измамници действали в Стара Загора

13:46, 25 май 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Телефонни измамници са задържани при спецоперация на старозагорски и плевенски полицаи, проведена на 20 май в град Левски, съобщиха от ОДМВР Стара Загора.

 Задържан е Румен С.,  на 40 години, криминално проявен, многократно регистриран за престъпления по чл. 209 от НК, извършител на телефонни измами на територията на страната.

При извършените действия по разследването в имота, обитаван от задържания, както и в различни тайници в близост до жилището му са намерени и иззети златни накити, компютърни конфигурации, флаш памет, 10 броя мобилни телефонни апарати, множество SIM-карти и картодържачи, имащи отношение към престъпната дейност на лицето.

На 21 май в Стара Загора е задържа 38-годишният старозагорец М.И., участващ като куриер (муле) в схемите за телефонни измами.  При задържането му той е бил придружаван от В. Т. на 41 години от Стара Загора, криминално проявен, осъждан, чиято съпричастност към престъпната дейност е в процес на изясняване.

При извършените действия по разследването в жилището, обитавано от М. И. са намерени и иззети 2 мобилни телефонни апарати, 4 SIM-карти и самоделно направено огнестрелно оръжие. Иззети са и 3 мобилни телефонни апарати, ползвани от В. Т.

М. И. и В. Т. са задържани за срок до 24 часа.

Работата по разкриване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама