ПФК „Лудогорец“ и „Аурубис“ организират летен тренировъчен лагер за деца

13:51, 25 май 16 / Спорт 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ПФК „Лудогорец“ и компанията „Аурубис“ продължават дългогодишното си партньорство с организирането на детски тренировъчен лагер, който ще се проведе на базата на шампионите „Гнездо на орли“ през юни. Договорът за събитието ще бъде подписан от изпълнителния директор на „Аурубис“ Тим Курт и изпълнителния директор на ПФК Лудогорец Ангел Петричев. Церемонията ще се проведе в 11 ч. в четвъртък (26 май) в административната сграда на Параходство БМФ във Варна, съобщават от пресслужбата на Лудогорец.

Компанията е сред основните партньори на клуба за популяризирането на футбола сред подрастващите, като спомага не само за формирането на бъдещи професионални спортисти, но и за създаването на положителни навици сред подрастващото поколение като дисциплина и здравословен начин на живот.

По линия на партньорството се предвижда провеждането на футболен летен тренировъчен лагер „Aurubis training summer camp”, която да даде възможност на таланти от цялата страна да тренират на най-модерната тренировъчна база в България, дом на петкратния действащ шампион на България и участник в груповата фаза на Шампионска лига през сезон 2014/15.

По време на престоя си децата ще имат възможност да се докоснат до домът на Орлите – стадион „Лудогорец Арена“, както и да бъдат част от туристическа обиколка на стадиона и Залата на славата на трибуна „Моци“.

Програмите, в които ще участват децата са доста трудни, но и постижими, което гарантира, че всяко дете ще завърши лагера със самочувствие на шампион и победител, а най-важното, е че в процеса ще се запознае с деца от същата възраст и подобни интереси от цяла България.

Тренировъчният лагер ще продължи 5 дни през месец юни, като в него ще участват 120 деца от футболни школи от цялата страна, разпределени в различни възрастови групи.

Детско-юношеската школа на ПФК Лудогорец разполага с най-модерната спортна база и условия за развитие у нас. Тренировъчният комплекс „Гнездо на орли“ включва няколко естествени и изкуствени игрища от последно поколение, възстановителен център, фитнес, киносалон и всичко необходимо за младите таланти, живеещи и трениращи в школата на Лудогорец. В момента Детско-юношеската академия подготвя 180 младежи на възраст между 14 и 17 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама